Produkter for sopp kompost (2)

Enoki-sopp

Enoki-sopp

Enoki er formet som en liten hvit eller beige hatt og har en lang stilk som kan måle opptil 10 centimeter lang. Enoki vokser i tuer og dyrkes på stubber eller i et medium basert på sagflis. Den dyrkes hovedsakelig i Japan. Enoki har en mild, fruktig smak og en lett sprø tekstur. Enoki-sopp er utmerket rå i salater eller raskt kokt. Klar til bruk. Forberedelsestips Asiatiske sopp krever bare lite rengjøring. Det er best å tørke dem med en fuktig klut (å vaske dem i mye vann vil fjerne noe av smaken). I Enoki er alt godt. Den er "klar til bruk". Vi anbefaler bare å kutte av enden dekket av substrat. Enoki er deilig rå. Den pynter og krydrer salater og smørbrød. Den kan brukes i supper (som vermicelli) og i orientalske retter, ved å tilsette den mot slutten av tilberedningen for å bevare den delikate smaken. Tips...
Grønnsaker - Kantareller

Grønnsaker - Kantareller

De kjennes igjen på sin mørkegrå traktformede hatt eller nyanser av lys gul. Kjøttet er gulaktig og aromatisk. De brukes hovedsakelig i blandinger. Forberedelsestips Kantarellene fra naturen, selv om de er kontrollert ved innhøsting og pakking, bør rengjøres i henhold til følgende prinsipper: - Klipp 2 til 3 mm av stilkene. - Børst forsiktig soppene, både hatten og lamellene, med en liten pensel for å fjerne eventuelle torner eller kvister. - Vask kun om nødvendig (hvis det er jord) ved å skylle soppene under vann eller tørke dem forsiktig. Koking: alltid steke dem på "høy varme" i panner og helst spise dem sprø. De skivede soppene og "klare til bruk" trenger selvfølgelig bare å bli kokt. Oppbevaringstips Kantarellene kan ha forskjellige egenskaper avhengig av innhøstingsperioden eller deres...